en moeten wij nou in jou geloven en is dat beter?

een parklandschap in Velp uit de tijd van de Romantiek

   Velp – landgoed Beekhuyzen – J.D. Kerkhoff – 1817
‘de brug over het watertje in het park bij de salon’- aquarel

Men hoort het zo vaak de laatste tijd hier en daar en op de meest onverwachte momenten wanneer de gedachten daar helemaal niet bij waren: ik geloof niet in die dingen, en of het hier om een te rechtvaadigen nuchterheid gaat of een zoals dat zo mooi gedefinieerd wordt ‘weerstand’, het blijft een feit dat andere mensen dan die aanleiding waren tot deze dingen het slachtoffer worden van de gevoelens van onvrede en niet mee willen gaan in wat toch vanuit een goede wending in maatschapppelijk opzicht met ons mag gebeuren. Het is echter zo met mensne gesteld, dat zij wat zenuwachtig worden wanneer er dingen met hen gebeuren waar zij in een persoonlijke zin buiten staan, en wie gevaar ducht gaat op zoek waar naar dat gevaar dan wel vandaan kan komen. Dat er helemal geen gevaarte duchten valt, daar wil niemand lang bij stilstaan, want dan zou er geen reden meer voor zijn de maatschappij te verdelen in mensen die goed en mensen die slecht zijn, en dat deze dingen over de gehele wereld gebeuren en op eenzelfde manier worden beleefd dat valt al evenzo niet erg op.

Het is voor de eenvoudige huis-, tuin- en keukenpolitiek welke ik bedrijven wil en die er niet over piekert  zijn huis, alsof de beleving van een thuis te hebben gevonden in de wereld een materiele waarde en betekenis vertegenwoordigde en niet meer dan dat,  te verlaten, een bedenkelijke zaak te noemen dat degenen die in de maatschappij de leiding zouden moet geven en rust en vertrouwen zouden moeten overdragen aan een samenleving die in twijfel is vervallen, vreesden voor een zogeheten revolutie, een beginsel van maatschappelijke vernieuwing dat naar de aard der dingen en der mensen altijd met wantrouwen en gevoelens van angst wordt beschouwd, maar wanneer een samenleving ondeugdelijk wordt geacht en wie zei dat niet nog maar enkele jaren geleden,  dan zouden demensen eigenlijk blij moeten zijn met zo’n vernieuwing. Maar het is moeilijk blij te zijn met dingen die men zelf niet heeft gewenst, het is alsof ik in mijn beleving die afschuwelijke twee sets serviesgoed voor mijn verjaardag krijg als een begin op voorshands van wat je in je huwelijk toch nodig zou hebben, en ik had nog wel om de nieuwste cd van Led Zeppelin gevraagd.

Ik sla de ontwikkelingen op het politieke toneel met bezorgdheid gade en ben besloten de ontwikkeling van de feiten  in een actieve vorm van begeleiding af te wachten, terwijl de houding die ik inneem vroeger wel werd gedefinieerd in de sociale wetenscappen als non-directief, een notaboekje heb ik niet om over honorering dan nog maar te zwijgen , ‘roemen wij zo roemen wij in de heer’….

 

Stelling van de molen Op Hoop Van Beter, Ingen...

Stelling van de molen Op Hoop Van Beter, Ingen, Gelderland, the Netherlands (Photo credit: Wikipedia)

Overigens heeft het publiek met het jarenlang naar teevee  zitten kijken zich voldoende aan bestanden weten te verwerven om binnenkort over net zoveel kennis en waarheid te kunnen beschikken als ik en dat dat nou echt mis kan gaan, men kan een proefproces beginnen met studio AA maar erg verstandig lijkt dat niet. Het is wel een kenmerk van de artiest dat hij de dingen meestal wat eerder ziet aankomen dan het grote publiek, maar daar zal niemand erg mee hoeven in te zitten, en een verstandige omroeporganisatie wil daar maar liever niets van weten want dan lopen de zaken vast of in het honderd. Ga er maar van uit dat die  meneer uit Heemstede  eerder nieuws is dan dat hij zelf de leiding in handen wil nemen.

Ik heb gesproken vanaf Mount Panacee, De Berg, de Hoge Parnassos boven het weidse Delphi,  waar twee adelaars elkaar eens in hun vlucht hadden ontmoet en enkele woorden bij die gelegenheid hebben gewisseld. Na afloop van de hartelijke ontmoeting waarbij vanwege wederzijdse herkening tot een vriendschapsovereenkomst is besloten, hebben de betrokken adelaars elk hun eigen weg hervonden.

De stichting ‘Gered gereedschap’ in Amsterdam moet het maar doen met de gevolgen van de warme gevoelens.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s